Čoko rozen kocke. Odličan recept za brzu i jednostavnu čokoladnu mađaricu s gotovim rozen korama u kojoj ćete naprosto uživati u svakom zalogaju.

✦ 1 pakiranje Rozen kora

Krema:
✦ 40 g kakaa
✦ 45 g škrobnog brašna (gustina)
✦ 200 g šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 2 čepa ruma
✦ 750 ml mlijeka
✦ 125 g čokolade za kuhanje
✦ 125 g margarina

Priprema: Kakao, škrobno brašno, šećer, vanilin šećer i rum pomiješati sa 200 ml mli­jeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući do gu­ste kreme. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu i margarin rezan na listiće. Miješati dok se sastojci ne povežu. Odmah mazati sve kore jednako, osim zadnje. Ostaviti da prenoći u hladnjaku s težinom na kolaču (npr. drvena daska za rezanje).

Glazura:
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 6 žlica ulja

Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari. Malo ohladiti da nije pretekuće i preliti po kolaču. Kada se glazura počne stiskati, po želji prošarati bijelom čokoladom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakŠubarice
Sljedeći članakPoljoprivrednici se boje prijaviti nepoštene trgovačke prakse
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.