Podloga:

✦150 g mljevenog keksa

✦100 ml mlijeka

✦100 g omekšalog margarina

✦100 g šećera

✦100 g otopljene čokolade za kuhanje

Priprema: Sve sastojke izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm. Ohladiti.

Krema:

✦200 g mliječne čokolade

✦400 ml vrhnja za šlag

✦300 g krem sira (npr. ABC sir)

✦130 g šećera u prahu

Priprema: Čokoladu nasjeckati i otopiti na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Izmiksati vrhnje u šlag. Krem sir izmiksati sa šećerom, te dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu. Smjesi dodati miksajući malo šlaga, pa sje­diniti pjenjačom s ostatkom šlaga. Kremu premazati po podlozi.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja na laganoj vatri i preliti po sjeckanoj čokola­di. Miješati dok se čokolada ne otopi u pot­punosti. Malo ohladiti i preliti po kremi. Osta­viti da se torta stisne nasobnoj temperaturi, pa staviti u hladnjak. Držati u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakE-savjetovanje Nacrta natječaja za podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
Sljedeći članakIzmjene i dopune Zakona o poljoprivredi i uzgoju domaćih životinja idu u drugo čitanje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.