Sastojci:

✦1000 g krumpira (1 kg)

✦250 g margarina

✦300 g šećera u prahu

✦250 g mljevenih oraha

✦100 g mljevenih petit keksa

✦50 ml ruma

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Oguliti krumpir i skuhati ga u vodi te izgnječiti u pire. U toplo umiješati margarin sob­ne temperature pa dodati šećer i izmiksati. Dodati mljevene orahe i kekse, i na kraju rum. Izmiješati i staviti pola smjese u kalup s odvojivim obručem di­menzije 32 x 22 cm obložen sa strane prozirnom fo­lijom. U drugu polovicu dodati otopljenu čokoladu i izliti po donjoj smjesi. Staviti u hladnjak da se stisne.

Dekoracija:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ohlađen kolač premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i posuti čokoladom u prahu.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBiskvit s jabukama
Sljedeći članakMliječni proizvodi iz srca Like
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.