Sastojci:

✦3 pudinga od vanilije

✦800 ml mlijeka

✦150 g šećera

✦200 g margarina

✦250 g mljevenih keksa

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 g mljevenih pečenih lješnjaka

Priprema: Pomiješati pudinge s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati mi­ješajući dok se ne zgusne, maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom te ostaviti da se ohladi. U ohlađe­no umiksati margarin sobne temperature. Podijeliti na dva dijela pa u jedan staviti mljevene kekse, a u drugi otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te mlje­vene lješnjake. Smjesu s keksima staviti u kalup sa odvojivim obručem dimenzije 25 x 18 cm s naulje­nim dnom i stranicama obloženim prozirnom foli­jom. Na nju staviti smjesu s čokoladom i lešnicima.

Ganache:

✦250 g bijele čokolade

✦100 ml vrhnja za šlag

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, pa pre­liti po čokoladi izlomljenoj na kockice. Izmiješati da se sva čokolada otopi i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakOkrupnite svoje poljoprivredno zemljište na trošak države!
Sljedeći članakLimun iz kalupa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.