Tijesto:
✦3 žumanjka
✦3 žlice šećera
✦15 dag margarina
✦30 dag brašna
✦1 prašak za pecivo
✦3 žlice mlijeka
Priprema:
- Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte sve ostalo i zamijesite tijesto.
2. Dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Podijeliti na 3 dijela i formirati kuglice. Jednu zamotati u prozirnu foliju i staviti u zamrzivač.
3. Prvu kuglicu razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu kalupa dimenzije 30 x 20 cm i uz pomoć valjka za tijesto prenijeti u kalup.
Nadjev:
✦15 dag oraha
✦3 bjelanjka (snijeg)
✦20 dag šećera u prahu
✦marmelada
4. Premazati džemom.
5. Položiti drugi dio tijesta.
6. Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu pa ručno polako umiješati mljevene orahe. Rasporediti po drugom dijelu tijesta.
7. Treći dio tijesta izvaditi iz zamrzivača i naribati po nadjevu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta do zlatno žute boje. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Recept Čupava Kata potražiet u knjizi Najbolji kolači za najbolju kuharicu.