Tijesto:
✦3 žumanjka
✦3 žlice šećera
✦15 dag margarina
✦30 dag brašna
✦1 prašak za pecivo
✦3 žlice mlijeka

Priprema:

  1. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte sve ostalo i zamijesite tijesto.
 class=

2. Dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Podijeliti na 3 dijela i formirati kuglice. Jednu zamotati u prozirnu foliju i staviti u zamrzivač.

 class=

3. Prvu kuglicu razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu kalupa dimenzije 30 x 20 cm i uz pomoć valjka za tijesto prenijeti u kalup.

Nadjev:
✦15 dag oraha
✦3 bjelanjka (snijeg)
✦20 dag šećera u prahu
✦marmelada

 class=

4. Premazati džemom.

 class=

5. Položiti drugi dio tijesta.

 class=

6. Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu pa ručno polako umiješati mljevene orahe. Rasporediti po drugom dijelu tijesta.

 class=

7. Treći dio tijesta izvaditi iz zamrzivača i naribati po nadjevu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta do zlatno žute boje. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

 class=

Recept Čupava Kata potražiet u knjizi Najbolji kolači za najbolju kuharicu.

Prethodni članakSuzbijanje korova u tikvicama
Sljedeći članakLili vanili kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.