Dan i noć

552

Tijesto:
4 žumanjka
20 dag maslaca
30 dag šećera
1 dl mlijeka
30 dag brašna
snijeg od 5 bjelanjaka
2 žlice kakaa

Krema:
18 dag čokolade
9 žlica mlijeka
2 žumanjka
14 dag šećera
15 dag maslaca
10 dag oraha 

PRIPREMA:

Tijesto: Pjenasto umutite žumanjke, maslac i šećer, te postupno dodajte mlijeko, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojite polovicu smjese i u nju umiješajte kakao. Tijesto pecite svako posebno na masnom papiru u istoj veličini lima za pečenje.

Krema:  Tucite na laganoj vatri čokoladu, mlijeko, žumanjke i šećer. Kuhajte oko 5 minuta, maknite s vatre i u vruće umiješajte margarin i orahe. Vruću kremu izlijte na crnu biskvitnu podlogu, razmažite pa prekrijte bijelom biskvitnom podlogom. Lagano pritisnite rukom i ostavite do idućeg dana da se stegne. Kolač posipajte šećerom u prahu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSalata od bijelog graha i tune
Sljedeći članakLedene jabuke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.