Tijesto:
✦100 g margarina
✦150 g šećera
✦2 jaja
✦300 ml mlijeka
✦250 g brašna
✦1 prašak za pecivo
✦½ žličice cimeta
✦40 g kakaa
Priprema: Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto miksati. Dodati umućeno mlijeko s brašnom, praškom za pecivo, cimetom i kakaom. Na pjenjačom kraju umiješati snijeg od bjelanjaka, te peći na 180 °C u kalupu dimenzije 20 x 36 cm oko 30 minuta. Pečen i vruć kolač izbosti vilicom te preliti vrućim preljevom.
Preljev:
✦100 g margarina
✦150 g šećera
✦150 ml crne kave
✦50 ml ruma
Priprema: Margarin, šećer i kuhanu kavu kuhati, tako da se šećer u potpunosti otopi. Maknuti s vatre i dodati rum.
Premaz:
✦džem od marelice
Priprema: Topli kolač premazati džemom.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦4 žlice ulja
Priprema: Čokoladu i ulje lagano ugrijati da se čokolada otopi, te premazati kolač.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači