Tijesto:

✦100 g margarina

✦150 g šećera

✦2 jaja

✦300 ml mlijeka

✦250 g brašna

✦1 prašak za pecivo

✦½ žličice cimeta

✦40 g kakaa

Priprema: Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto miksati. Dodati umućeno mlijeko s brašnom, praškom za pecivo, cimetom i kakaom. Na pjenjačom kraju umiješati snijeg od bjelanjaka, te peći na 180 °C u kalupu dimenzije 20 x 36 cm oko 30 minuta. Pečen i vruć kolač izbosti vilicom te preliti vrućim preljevom.

Preljev:

✦100 g margarina

✦150 g šećera

✦150 ml crne kave

✦50 ml ruma

Priprema: Margarin, šećer i kuhanu kavu kuhati, tako da se šećer u potpunosti otopi. Maknuti s vatre i dodati rum.

Premaz:

✦džem od marelice

Priprema: Topli kolač premazati džemom.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦4 žlice ulja

Priprema: Čokoladu i ulje lagano ugrijati da se čokolada otopi, te premazati kolač.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakSnježna kraljica
Sljedeći članakRadovi u masliniku u rujnu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.