Fina čokoladna rolada

59

TIJESTO:

8 žlica šećera

8 žlica brašna

snijeg od 8 bjelanjaka

8žumanjaka

2 žlice pekmeza od marelica

KREMA:

25 dag maslaca

20 dag šećera u prahu

10 dag čokolade

1 dl ruma

GLAZURA:

10 dag čokolade

3 žlice vode

2 žlice šećera

malo margarina

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U žumanjke umiješajte brašno, snijeg i pekmez od marelica, te sve promiješajte i stavite peći. Pečeno narežite na kockice promjera 1 cm.

 

Pjenasto umutite maslac i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i rum. Narezane biskvite pomiješate s kremom, umotajte u foliju i oblikujte po želji. Ostavite preko noći u hladnjaku da se stegne. Kolač prelijte čokoladnom glazurom. 

 

Miješajte na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPosebni uzgojni oblici vinove loze
Sljedeći članakLimun kocke s lisnatim tijestom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.