Fina čokoladna rolada. Provjeren recept za savršenu čokoladnu roladu koju svi vole zbog odličnog spoja kreme s biskvitom, a super je izbor za sve prigode.

Sastojci za tijesto:

  • 8 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • snijeg od 8 bjelanjaka
  • 8žumanjaka
  • 2 žlice pekmeza od marelica

Sastojci za kremu:

  • 25 dag maslaca
  • 20 dag šećera u prahu
  • 10 dag čokolade
  • 1 dcl ruma

Glazura:

  • 10 dag čokolade
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice šećera
  • malo margarina

Priprema tijesta:

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U žumanjke umiješajte brašno, snijeg i pekmez od marelica, te sve promiješajte i stavite peći. Pečeno narežite na kockice promjera 1 cm.

Priprema kreme:

Pjenasto umutite maslac i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i rum. Narezane biskvite pomiješate s kremom, umotajte u foliju i oblikujte po želji. Ostavite preko noći u hladnjaku da se stegne.

Kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Miješajte na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.

 

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači

Prethodni članakPosebni uzgojni oblici vinove loze
Sljedeći članakPapučice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.