Ako volite bogate, elegantne i aromatične deserte, Ganache kolač s bijelom čokoladom i narančom osvojit će vas već na prvi zalogaj. Tamna čokolada u biskvitu i svileni ganache od bijele čokolade stvaraju savršenu ravnotežu okusa, dok dodatak soka i korice naranče daje posebnu svježinu i profinjen miris. Ovaj recept dolazi iz zbirke Moji najbolji kolači 2 i savršen je izbor za sve ljubitelje čokolade i luksuznih deserata koji žele pripremiti nešto posebno, ali jednostavno. U nastavku slijedi provjereni recept korak po korak.

Tijesto:

– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 27 dag čokolade (s visokim udjelom kakaa)
– 15 dag maslaca

Ganache:

– 27 dag bijele čokolade
– 20 dag vrhnja za šlag
– 1 žlica soka od naranče
– ribana korica 1 naranče

Priprema tijesta:

2 cijela jaja s 4 žumanjka i šećerom miksati dok smjesa ne pobijeli.

Čokoladu otopiti na laganoj vatri i dodati ju smjesi jaja i šećera.

Miksati da se jaja ne skuhaju.

Dodati omekšali maslac narezan na kockice.

Istući snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodati smjesi.

Izliti u manji kalup i peći na 180 °C 30 – 35 minuta.

Priprema ganachea:

Sitno sjeckanu čokoladu preliti zavrelim vrhnjem i sokom, dobro miješati 5 minuta da se rastopi.

Dodati ribanu koricu naranče.

Kad se malo stisne, preliti kolač.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2