– 50 g maslaca
– 50 ml ulja
– 200 g pšeničnog griza
– 400 ml vode
– 300 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 10 g cimeta
Čokoladna glazura:
– 100 g čokolade
– 30 g maslaca
– 50 ml mlijeka
U jednu posudu staviti vodu, šećer, vanilin šećer i cimet. Staviti na laganu vatru i kad počne kipjeti ostaviti 5 minuta pa skloniti s vatre. U drugu posudu staviti maslac i ulje, pa na laganu vatru, a kada se sve istopi i ugrije, staviti griz, dobro miješati dok griz ne dobije žućkastu boju, i paziti da ne zagori. Zatim dodati smjesu iz prve posude, dobro promiješati da se sjedini i kuhati sve zajedno na laganoj vatri još 2-3 minute. Izliti u manji lim za pečenje, prethodno premazan maslacem ili uljem, pa kada se smjesa ohladi, staviti čokoladnu glazuru.
Za čokoladnu glazuru:U manju posudu dodati smjesu za glazuru, te sve zajedno rastopiti. Kada se glazura ohladi, preliti preko kolača i ostaviti kolač da se dobro ohladi.