Sastojci:

✦200 g kiselog vrhnja

✦200 g maslaca

✦1 vanilin šećer

✦500 g glatkog brašna

Nadjev:

✦oko 450 g džema po želji

Priprema: Od sastojaka zamijesiti glatko tijesto i odmah ga razvaljati na debljinu od 3 – 4 mm. Izrezati trake širine 8 cm i po sre­dini rasporediti čvršći džem. Saviti krajeve tako da se dobije dugačka štrudla i prstima pritisnuti krajeve tijesta da se spoje, pa pre­okrenuti štrudlu tako da spoj tijesta bude dolje. Prebaciti u lim od pećnice s papirom za pečenje i izrezati štrudlice dužine oko 5 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakNa tržište stiglo mlado, užitno vino s obronaka Plešivice
Sljedeći članakTwix mix
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.