Biskvit:
✦5 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦6 žlica oštrog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
✦150 ml mlijeka
Priprema: Bjelanjke miksati u čvrst snijeg pa postupno dodati šećer. Silikonskom špatulom umiješati prosijano brašno s praškom za pecivo. Staviti u nauljeni i pobrašnjeni kalup dimenzije 30 x 20 cm te peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 20 – 25 minuta. Još vruće preliti hladnim mlijekom. Ohladiti.
Krema:
✦5 žumanjaka
✦120 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦400 ml mlijeka
✦2 mljevene želatine (20 g)
✦500 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦10 kom jaffa keksa
Priprema: Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Mlijeko zakuhati, smanjiti vatru pa uliti smjesu od žumanjaka i šećera. Uz miješanje kuhati 3 – 4 minute na laganoj vatri. Maknuti sa štednjaka, ostaviti da se ohladi pa dodati otopljenu želatinu prema uputi na pakiranju. Izmiješati mikserom te ručno dodati posebno tučeno vrhnje za šlag. Na kraju dodati krupno ribanu čokoladu i sitno rezane jaffa kekse. Kremu rasporediti po biskvitu i ostaviti da se dobro ohladi. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači