Biskvit:

✦5 bjelanjaka

✦6 žlica šećera

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

✦150 ml mlijeka

Priprema: Bjelanjke miksati u čvrst snijeg pa postu­pno dodati šećer. Silikonskom špatulom umiješati prosijano brašno s praškom za pecivo. Staviti u na­uljeni i pobrašnjeni kalup dimenzije 30 x 20 cm te peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 20 – 25 minuta. Još vruće preliti hladnim mlijekom. Ohladiti.

Krema:

✦5 žumanjaka

✦120 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦400 ml mlijeka

✦2 mljevene želatine (20 g)

✦500 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦10 kom jaffa keksa

Priprema: Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Mlijeko zakuhati, smanjiti vatru pa uliti smjesu od žumanjaka i šećera. Uz miješanje kuhati 3 – 4 minute na laganoj vatri. Maknuti sa štednjaka, ostaviti da se ohladi pa dodati otopljenu želatinu prema uputi na pakiranju. Izmiješati mikserom te ručno dodati posebno tučeno vrhnje za šlag. Na kraju dodati krupno ribanu čokoladu i sitno rezane jaffa kekse. Kremu rasporediti po biskvitu i ostaviti da se dobro ohladi. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakProdaja na štandu uz cestu
Sljedeći članakKakav je to meklenburški kunić?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.