Tijesto:
✦8 jaja
✦19 dag šećera
✦19 dag prženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
✦10 dag kakaa
✦1 žlica ruma za kolače

Priprema: Izmiksati čvrst snijeg od bjelanja­ka sa soli, pa postupno dodavati šećer. Pje­njačom istući žumanjke s 1/3 šećera i postu­pno dodavati sve ostale sastojke. Umiješati snijeg od bjelanaca. Izliti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje veličine 33 × 34 cm i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohladiti.

Prva krema:
✦5 dag bijele čokolade
✦30 dag čokolade za kuhanje
✦1,5 dcl mlijeka
✦6 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Obje vrste čokolade otopiti na pari, pa u njih umiješati hladno mlijeko. Iz­miksati čvrst šlag, pa u njega polako umiksa­ti čokolade. Premazati kremu preko biskvita.

Druga krema:
✦2,5 dcl mlijeka
✦2 vrećice šlag kreme vanilija
✦2 vanilin šećera
✦10 – 15 dag mljevenih oraha
✦2 žlice ruma za kolače

Priprema: Izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Prema­zati preko prve kreme.

Za ukras:
✦10 dag čokolade za kuhanje
✦½ dcl ulja
✦10 dag mljevenih oraha

Priprema: Otopiti čokoladu i ulje na pari, pa prošarati po kolaču. Posuti s mljevenim ora­sima. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakSlavonske krafne
Sljedeći članakŽupanije moraju sačuvati kvalitetno poljoprivredno zemljište za potrebe proizvodnje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.