Biskvit:
✦9 bjelanjaka
✦15 žlica šećera
✦1 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦12 žlica prženih mljevenih lješnjaka
Priprema: Miksati bjelanjke uz postupno dodavanje šećera. Postupno i kuhačom umiješati mješavinu brašna, praška za pecivo i mljevenih lješnjaka. Smjesu rasporediti u veliki lim od pećnice dimenzije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 25 minuta. Pečeni biskvit okrenuti, maknuti papir za pečenje i prerezati okomito na pola. Ohladiti.
Žele:
✦450 g jagoda + vode do 700 ml tekućine
✦150 g šećera
✦2 pudinga okusa jagode
Priprema: Kuhati rezane jagode i šećer dok ne omekšaju. Maknuti s vatre i usitniti štapnim mikserom u pire. Dodati vode do 700 ml tekućine pa vratiti na vatru. Prašak za puding pomiješati s malo tekućine, pa ukuhati u ostatak. Kuhati neprestano miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, malo ohladiti pa premazati oba biskvita želeom i staviti u hladnjak da se ohladi i stisne.
Krema:
✦9 žumanjaka
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦500 ml mlijeka
✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦3 žlice glatkog brašna
✦200 g margarina
Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerima, škrobnim brašnom i brašnom, dodati oko 150 ml mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U ohlađenu kremu umiksati margarin sobne temperature.
Čokoladni preljev:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦50 g margarina
✦6 žlica ulja
Priprema: Otopiti čokoladu s margarinom i uljem na najmanjoj vatri ili na pari, pa malo ohladiti. Prvi biskvit sa želeom premazati žutom kremom, po kojoj pažljivo rasporediti tanak sloj preljeva. Staviti drugi biskvit i sve ponoviti.
Dekoracija:
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Kolač ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag, čokoladnim mrvicama i polovicama jagoda. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode