Beze:
– 10 bjelanjaka
– 18 dag šećera
– ½ žlice octa
Tijesto:
– 3 žumanjka
– 2 jaja
– 6 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 6 dag oštrog brašna
Preljev:
– fina marmelada od višanja
Krema:
– ½ l vrhnja za šlag
– 2 šlagfiksa
Priprema bezea: Od bjelanjaka napraviti snijeg. Postupno dodavati šećer i ocat. U četvrtastom kalupu slastičarskom vrećicom istiskivati smjesu po dužini kako bi se dobile pruge. Između pruga dodati tijesto.
Priprema tijesta: Žumanjke i jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno. Smjesu izliti između pruga od bjelanjaka i peći na 160 °C oko 30 minuta. Ohladiti i prerezati na pola.
Priprema preljeva: Polovicu biskvita premazati marmeladom.
Priprema preljeva: Vrhnje sa šlagfiksom istući u čvrst šlag. Premazati po marmeladi pa poklopiti drugim dijelom biskvita. Kolač rezati na tanke šnite.
Savjet: Ako nemate slastičarsku vrećicu, možete koristiti običnu vrećicu za zamrzavanje.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2