Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦180 g šećera
✦100 g mljevenih badema
✦60 g oštrog brašna
Priprema:
Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Špatulom lagano umiješati pomiješane mljevene bademe i brašno. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 38 x 28 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.
Preljev:
✦100 ml soka od ananasa iz kompota
Priprema:
Oba biskvita namočiti sokom od ananasa iz kompota.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦80 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦80 ml mlijeka
✦120 g margarina
✦300 ml vrhnja za šlag
✦340 g ananasa iz kompota (1 konzerva)
Priprema:
Pjenjačom pomiješati žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom i mlijekom. Smjesu kuhati na pari 10 minuta, dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati margarin sobne temperature i pjenasto izmiksati. Posebno umutiti vrhnje za šlag i ručno ga umiješati u kremu. U kremu umiješati ananas ocijeđen od soka i narezan na komadiće. Svaki biskvit mazati kremom, spojiti i posuti sjeckanim bademima.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu