Sastojci:
– 45 dag pirea od bundeve
– 4 jaja
– 25 dag šećera
– 2,5 dcl ulja
– 26 dag oštrog brašna
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 1 žličica sode bikarbone
– 2 žličice cimeta
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu nasjeckanu na kockice kuhati oko 30 minuta. Ocijediti i izmiksati štapnim mikserom u pire, ohladiti pa izvagati 45 dag. Miksati jaja sa šećerom, pa dodati pire od bundeve i ulje. Promiješati brašno, prašak za pecivo, sol, sodu i cimet pa dodati smjesi od bundeve. Izliti u kalup 30 x 25 cm, obložen papirom za pečenje pa peći oko 30 minuta na 170 °C. Probati čačkalicom da li je pečeno. Ohlađeno rezati po želji i posipati šećerom u prahu.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“