Tijesto:
– 20 dag mekanog maslaca
– 15 dag šećera
– 4 jaja
– 20 dag glatkog brašna
– 2 žlice praška za pecivo
– 7 dag šećera
– 3 žlice limunovog soka
Krema:
– 5 bjelanjka
– 25 dag šećera
– 0,25 dl vode
– 40 dag očišćenih šljiva
Priprema:
Pomiješajte 7 dag šećera i limunov sok, pa pospite po šljivama, i ostavite da malo odstoji.
Za tijesto: pomiješajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja i brašno, te prašak za pecivo. Polovicu tijesta stavite na lim te ga vilicom malo probodite.
Nanesite šljive (zajedno sa sirupom od šećera i limuna).
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajući postupno 10 dag šećera. Ostali šećer skuhajte u vodi, pa gust sirup lagano ulijevajte u snijeg od bjelanjaka. Miješajte dok se ne zgusne.
Kad se malo ohladi smjesu pospite po šljivama i prekrijte ostatkom tijesta.
U prethodno zagrijanoj pećnici pecite kolač – 40 min na 175 Cº. Po želji ga možete posipati šećerom u prahu.