width=

Tijesto:
– 20 dag mekanog maslaca
– 15 dag šećera
– 4 jaja
– 20 dag glatkog brašna
– 2 žlice praška za pecivo
– 7 dag šećera
– 3 žlice limunovog soka

Krema:
– 5 bjelanjka
– 25 dag šećera
– 0,25 dl vode
– 40 dag očišćenih šljiva

Priprema:

Pomiješajte 7 dag šećera i limunov sok, pa pospite po šljivama, i ostavite da malo odstoji.

Za tijesto: pomiješajte maslac i šećer. Postupno dodajte jaja i brašno, te prašak za pecivo. Polovicu tijesta stavite na lim te ga vilicom malo probodite.

Nanesite šljive (zajedno sa sirupom od šećera i limuna).

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajući postupno 10 dag šećera. Ostali šećer skuhajte u vodi, pa gust sirup lagano ulijevajte u snijeg od bjelanjaka. Miješajte dok se ne zgusne.

Kad se malo ohladi smjesu pospite po šljivama i prekrijte ostatkom tijesta.

U prethodno zagrijanoj pećnici pecite kolač – 40 min na 175 Cº. Po želji ga možete posipati šećerom u prahu.

Prethodni članakTorta od rabarbare
Sljedeći članakMilch šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.