Pripremite:
mjera 1 šalica – 250 ml
– 140 g maslaca
– 1/2 šalice šećera
– 1/2 šalice smeđeg šećera
– 1 jaje
– 2 žlice mlijeka
– 1 žličica vanilijinog ekstrakta
– 100 g krekera ili petit keksa
– 180 g brašna
– 1/2 žličice sode bikarbone
– 200 g čokolade za kuhanje
– 50 g čokolade za glazuru
– kutija marshmallowa
Priprema:
Ostavite maslac na sobnoj temeraturi da omekša.
Sameljite krekere ili petit kekse. Zajedno miksajte maslac, šećer i smeđi šećer. U to dodajte jaje, vanilijin ekstrakt i mlijeko.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, samljevene krekere ili petit kekse, sodu bikarbonu i malo soli.
Mješavinu brašna pomiješajte s maslacom, dodajte ribanu čokoladu za kuhanje i izmiješajte.
Žlicom vadite smjesu, napravite kuglice, prstima ih pritisnite i stavite da se peče u zagrijanoj pećnici na 180C oko 10 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.
Marshmallow prerežite na polovice i svaku polovinu stavite na kolačić, kojeg zatim stavite u mikrovalnu pećnicu oko 10 do 12 sekundi i poklopite sa drugom polovicom kolačića. Na kraju kolačiće umočite u rastopljenu čokoladu i ostavite da se ohlade.
NAPOMENA:
Marshmallow smjesu možete napraviti sami. 10 g listića želatine dodajte u 80 ml vode i ostavite 5 minuta da nabubre. 330 g šećera, žličicu meda i 125 ml vode stavite u manji lonac i zagrijavajte dok se sav šećer ne otopi. Kuhajte još 2 minute. Ocijedite želatinu, dodajte vanilijin štapić i miješajte mikserom lagano dodavajući otopljeni šećer u tankom mlazu. Smjesa mora postati pjenasta i čvrsta.