Tijesto:
– 6 jaja
– 13 dag šećera
– 23 dag brašna
– 2 dag kakaa
– 2 dcl cijeđenog soka od naranče
Krema:
– 2 pudinga okusa banane
– 20 dag šećera
– 6 dcl mlijeka
– 3 dcl vrhnja za šlag
– 2 mljevene želatine
– 3 žlice ruma
– 5 – 6 banana
– sok od 1 limuna
– 10 dag kokosovog brašna
Glazura:
– 15 dag bijele čokolade
– 2 žlice ulja
Za ukras:
– kokosovo brašno
Priprema tijesta: Žumanjke miksati sa šećerom do pjenaste smjese te dodati brašno, kakao i sok. Bjelanjke miksati s malo soli u čvrst snijeg pa ih ručno umiješati pomoću špatule ili kuhače. Smjesu podjeliti na dva dijela. Peći u 2 kalupa dimenzija 20 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje, na temperaturi od 190 °C, 10 – 15 minuta.
Priprema kreme: Skuhati pudinge sa šećerom u mlijeku. Pokriti po površini plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi. Vrhnje za šlag izmiksati. Želatinu pomiješati s rumom da nabubri, te otopiti na laganoj vatri. Pudingu dodati otopljenu želatinu i izmiksati, a šlag i kokos umiješati ručno. Banane prerezati po dužini i pokapati limunovim sokom. Na prvi biskvit poslagati banane i staviti kremu te poklopiti drugim biskvitom.
Priprema glazure: Sastojke otopiti na pari i preliti po biskvitu.
Dekoriranje: Cijeli kolač ukrasiti kokosovim brašnom i dobro ohladiti.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“