width=

Sastojci:

– 1 pakiranje petit buerre keksi
– 2 kg krušaka
– 1 veća šalica šećera
– 1 vanilin šećer
– 400 ml vode
– 250 ml soka od kruške
– čajna žličica cimeta
– 2 pakiranja pudinga od vanilije
– 500 ml šlaga
– 100 g naribane čokolade za kuhanje

Priprema:

Kruške operite, osušite, odstranite im koru pa narežite na male komadiće.

Kruške stavite kuhati zajedno sa šećerom, vanilin šećerom, sokom od kruške, vodom i s malo s malo cimeta. Kada zavrije kuhajte još otprilike 15 min.

U to dodajte puding koji prethodno promiješajte s 10 žlica vode. Miješajte i kuhajte do željene gustoće.

Dok se kruške kuhaju pleh obložite s papirom za pečenje i poredajte kekse. Kekse možete malo poškropiti sa sokom od kruške.

Dobivenu toplu smjesu prelijte na kekse pa onda opet poredajte kekse, pa smjesu, pa kekse i na kraju treba ostati smjesa.

Kad se kolač dobro ohladio pripremite šlag i premažite po kolaču. Po želji možete ukrasiti mrvicama čokolade.

Prethodni članakJužnjačka juha
Sljedeći članakČoksići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.