Sastojci:
– 1 pakiranje petit buerre keksi
– 2 kg krušaka
– 1 veća šalica šećera
– 1 vanilin šećer
– 400 ml vode
– 250 ml soka od kruške
– čajna žličica cimeta
– 2 pakiranja pudinga od vanilije
– 500 ml šlaga
– 100 g naribane čokolade za kuhanje
Priprema:
Kruške operite, osušite, odstranite im koru pa narežite na male komadiće.
Kruške stavite kuhati zajedno sa šećerom, vanilin šećerom, sokom od kruške, vodom i s malo s malo cimeta. Kada zavrije kuhajte još otprilike 15 min.
U to dodajte puding koji prethodno promiješajte s 10 žlica vode. Miješajte i kuhajte do željene gustoće.
Dok se kruške kuhaju pleh obložite s papirom za pečenje i poredajte kekse. Kekse možete malo poškropiti sa sokom od kruške.
Dobivenu toplu smjesu prelijte na kekse pa onda opet poredajte kekse, pa smjesu, pa kekse i na kraju treba ostati smjesa.
Kad se kolač dobro ohladio pripremite šlag i premažite po kolaču. Po želji možete ukrasiti mrvicama čokolade.