Kolač Lambada spoj je sočnog biskvita, voćnog punjenja i kremaste glazure. Sastojci poput brašna, jaja, šećera, vanilije i soka naranče čine ovaj kolač posebnom slasticom. Voćni sloj dodaje svježinu i laganost, dok biskvit pruža savršen kontrast. Ovaj kolač je idealan za sve prigode i jednostavan za pripremu, a svojim okusom zasigurno će osvojiti sve vaše goste.

Biskvit:

✦6 jaja

✦150 g šećera

✦150 g glatkog brašna

✦1 žličica arome vanilije

✦1 prašak za pecivo

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa postupno dodavati brašno. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 37 x 25 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Žele:

✦1000 ml soka od naranče

✦3 pudinga od vanilije

✦7 žlica šećera

Priprema:

U soku od naranče skuhati puding od vanilije sa šećerom. Preliti po biskvitu.

Međusloj:

✦oko 200 g petit keksa

Priprema:

Na vrući žele složiti kekse.

Bijela krema:

✦500 ml mlijeka

✦6 žlica šećera

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 žličica arome vanilije

✦250 g margarina

Priprema:

Brašno i šećer umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhati dok se ne zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Premazati po keksima.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦70 g margarina

✦1 žlica ulja

Priprema:

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Priprema-Lambada-5.jpg

Čokoladu, margarin i ulje otopiti na laganoj temperaturi i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Kasper

Prethodni članakNutella rapsodija – kolač bez pečenja koji osvaja na prvi zalogaj
Sljedeći članakAgavina pipa se širi zemljama Mediterana
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.