Kolač Lambada spoj je sočnog biskvita, voćnog punjenja i kremaste glazure. Sastojci poput brašna, jaja, šećera, vanilije i soka naranče čine ovaj kolač posebnom slasticom. Voćni sloj dodaje svježinu i laganost, dok biskvit pruža savršen kontrast. Ovaj kolač je idealan za sve prigode i jednostavan za pripremu, a svojim okusom zasigurno će osvojiti sve vaše goste.
Biskvit:
✦6 jaja
✦150 g šećera
✦150 g glatkog brašna
✦1 žličica arome vanilije
✦1 prašak za pecivo
Priprema:
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa postupno dodavati brašno. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 37 x 25 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Žele:
✦1000 ml soka od naranče
✦3 pudinga od vanilije
✦7 žlica šećera
Priprema:
U soku od naranče skuhati puding od vanilije sa šećerom. Preliti po biskvitu.
Međusloj:
✦oko 200 g petit keksa
Priprema:
Na vrući žele složiti kekse.
Bijela krema:
✦500 ml mlijeka
✦6 žlica šećera
✦6 žlica oštrog brašna
✦1 žličica arome vanilije
✦250 g margarina
Priprema:
Brašno i šećer umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhati dok se ne zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Premazati po keksima.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦70 g margarina
✦1 žlica ulja
Priprema:
Čokoladu, margarin i ulje otopiti na laganoj temperaturi i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu
Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Kasper