Tijesto:
– 30 dag brašna
– 15 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 prstohvat soli
– 20 dag maslaca
– 3 žumanjka
Posebno:
– brašno za radnu površinu
– 2 žlice sjeckanih badema
– 10 dag želea od malina
– aluminijska ili plastična folija
– papir za pečenje
Postupak:
Brašno, 12 dag šećera u prahu, vanilin šećer, sol, maslac i 2 žumanjka stavite u odgovarajuću zdjelu i umijesite glatko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 1 sat na hladnom.
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu 3 mm.
Iz tijesta izrežite srca, pa iz polovice tih srca izrežite manja srca da dobijete isti broj gornjih dijelova. Te gornje dijelove premažite preostalim žumanjkom i posipajte sjeckanim bademima.
Na lim položite papir, na njega poslažite srca i gornje dijelove i pecite oko 10 minuta. Još topla srca premažite želeom od malina; pokrijte okvirićima.
Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitka