Tijesto (za oko 24 spojena keksića):

✦100 g maslaca

✦65 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g glatkog brašna

✦100 g prženih mljevenih badema

Priprema: Od maslaca, šećera, vanilin šećera, braš­na i badema zamijesiti tijesto i razvaljati ga na po­brašnjenoj radnoj površini na 4 – 5 mm debljine. Pomoću okrugle modlice rezati krugove i slagati na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10 – 12 minuta.

Krema:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦90 g maslaca

✦100 ml kuhane instant kave

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čokoladu, maslac i kavu kuhati do guste smjese pa postupno dodati vrhnje za šlag. Ohladiti kremu na sobnoj temperaturi, pa u hladnjaku pola sata. Kremu izraditi mikserom. Spajati kekse pomo­ću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakOsvrt na pčelarsku 2022. godinu
Sljedeći članakBoemka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.