Tijesto (za oko 24 spojena keksića):
✦100 g maslaca
✦65 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g glatkog brašna
✦100 g prženih mljevenih badema
Priprema: Od maslaca, šećera, vanilin šećera, brašna i badema zamijesiti tijesto i razvaljati ga na pobrašnjenoj radnoj površini na 4 – 5 mm debljine. Pomoću okrugle modlice rezati krugove i slagati na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10 – 12 minuta.
Krema:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦90 g maslaca
✦100 ml kuhane instant kave
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Čokoladu, maslac i kavu kuhati do guste smjese pa postupno dodati vrhnje za šlag. Ohladiti kremu na sobnoj temperaturi, pa u hladnjaku pola sata. Kremu izraditi mikserom. Spajati kekse pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode