Biskvit (x3):

✦4 bjelanjka

✦4 žlice šećera

✦80 g mljevenih pečenih lješnjaka

✦5 g kakaa

Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera. Silikonskom špatulom umiješati mljevene lješnjake pomiješane s kakaom. Rasporediti u kalup dimenzije 26 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Ponoviti postupak još dva puta.

Krema 1:

✦6 žumanjaka

✦6 žlica šećera

✦2 žlice brašna

✦2 žlice škrobnog br.(gustina)

✦2 vanilin šećera

✦500 ml mlijeka

Priprema: Žumanjke, šećer, brašno, škrobno brašno i vanilin šećer pomiješati s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka stalno miješajući do guste kreme. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Ohlađenu kre­mu malo izraditi mikserom.

Krema 2:

✦6 žumanjaka

✦6 žlica šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 g margarina

Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto umutiti pa ih kuhati na pari, dok se ne zgusnu, 10 – 15 minuta. Do­dati čokoladu da se otopi te maknuti s pare. U ohla­đeno umiksati izrađen margarin sobne temperature.

Glazura:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja pa do­dati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi i malo ohladiti. Na svaki biskvit osim zadnjeg staviti kremu 1 pa 2, a na zadnji glazuru.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakMali kafe keksići
Sljedeći članakPojava epizootske hemoragijske bolesti u Europskoj uniji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.