Tijesto:
– 5 bjelanjaka
– 25 dag šećera
– 1 žlica limunovog soka
Međusloj:
– ½ kg malina
Krema:
– 25 dag čokolade za kuhanje
– 5 jaja
– 5 dag šećera
– 1 žlica ruma
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg. Dodavati jednu po jednu žlicu šećera miksajući. Na kraju dodati žlicu limunovog soka. Miksati sve skupa više od 10 minuta. Staviti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzija 20 x 30 cm. Sušiti u pećnici pri temperaturi od 120 – 150 °C, sat i pol vremena. Ugasiti pećnicu, malo otvoriti vrata i ostaviti da se tako hladi.
Priprema međusloja: Kada se beze ohladi, slagati svježe maline. Smrznute maline bi razmočile beze.
Priprema kreme: Na pari otopiti čokoladu. Žumanjke i šećer miksati na pari nekoliko minuta. Dodati u otopljenu čokoladu i sjediniti. Ohladiti, dodati žlicu ruma pa ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag i čvrst snijeg od bjelanjaka. Preliti kremu preko malina. Ukrasiti šlagom, čokoladom i malinama.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“