Smeđi nabujak

Pripremite:
22 dag skuhanih i protisnutih kestena
10 dag šećera
6 bjelanjaka
2,5 dl slatkog vrhnja
Za ukras – pržene i oguljene bademe i lješnjake
1 Klassik šlag pjenu
8 ušećerenih kestena

Priprema:
Miješajte šećer s malo vode na niskoj temperaturi da se otopi. Kap po kap dolijevajte čvrstom snijegu od bjelanjaka. Posebno istucite slatko vrhnje, te pomalo umiješajte kestene, a zatim i snijeg. Namastite vatrostalnu posudu, te izvana pričvrstite karton, tako da viri 5 – 6 cm iznad ruba posude. Ulijte smjesu do gornjeg ruba kartona. Neka se 5 sati stvrdnjava u hladioniku. Odstranite karton, pa u vidljivu stranicu nabujka utisnite krupno sjeckane lješnjake i bademe. Površinu ukrasite ružicama od šlag pjene, ušećerenim kestenima, te cijelim bademima i lješnjacima.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.