Vrhunski užitak
PRIPREMA TIJESTA:
Pjenasto umutite žumanjke sa šeĆerom i vodom postupno dodajte ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pečeni kolač uzdužno prerežite i kore namočite s 5 dl crne kave.
PRIPREMA KREME:
Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlijekom te kuhati na pari stalno miješajući dok ne postane gusto. U ohlađ eno dodati pjenasto izra đeni margarin.
PRIPREMA BIJELE GLAZURE:
Ulupajte čvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije šećer) skuhajte šećer da se otopi i zatim vruće polako ulijte u gotov snijeg stalno miksajući.
PRIPREMA ČOKOLADNE GLAZURE:
Čokoladu i ulje rastopite na laganoj vatri.
POSTUPAK:
Vratite prvu koru biskvita u lim u kojem se pekao kolač, natopite polovicom kuhane kave i premažite kremom. Na nju položiti drugu koru biskvita, takođ er natopite kavom i premažite bijelom glazurom. Bijelu glazuru prelijte čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige “Moji najbolji kolači”