Vrhunski užitak. Savršen kolač koji zasluženo nosi ime, jer nema onog kome ne pruži vrhunski užitak. Idealno sočan, kremast i ukusan, te mnogima omiljen.

 /><strong>TIJESTO:</strong><br />• 6 žumanjka<br />• 25 dag šećera <br />• 3 žlice vode <br />• 1 šalica ulja (za crnu kavu) <br />• 10 dag brašna<br />• 2 žlice gustina <br />• 1 prašak za pecivo <br />• 2 žlice kakaa <br />• snijeg od 6 bjelanjaka
<p><strong>KREMA</strong>:<br />• 2 žlice brašna <br />• 2 dl mlijeka <br />• 4 žumanjka <br />• 4 žlice šećera<br />• 1 vanilin šećer <br />• 25 dag margarina 
<p><strong>BIJELA GLAZURA</strong>:<br />• 4 bjelanjka<br />• 25 dag šećera <br />• pola šalice vode 
<p><strong>ČOKOLADNA GLAZURA</strong>:<br />• 10 dag čokolade za kuhanje <br />• pola šalice ulja <!-- Either there are no banners, they are disabled or none qualified for this location! -->
<p><strong>PRIPREMA TIJESTA</strong>:<br />Pjenasto umutite žumanjke sa šeĆerom i vodom postupno dodajte ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pečeni kolač uzdužno prerežite i kore namočite s 5 dl crne kave.
<p><strong>PRIPREMA KREME</strong>:<br />Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlijekom te kuhati na pari stalno miješajući dok ne postane gusto. U ohlađ eno dodati pjenasto izra đeni margarin.
<p><strong>PRIPREMA BIJELE GLAZURE</strong>:<br />Ulupajte čvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije šećer) skuhajte šećer da se otopi i zatim vruće polako ulijte u gotov snijeg stalno miksajući.
<p><strong>PRIPREMA ČOKOLADNE GLAZURE</strong>:<br />Čokoladu i ulje rastopite na laganoj vatri.
<p><strong>POSTUPAK</strong>:<br />Vratite prvu koru biskvita u lim u kojem se pekao kolač, natopite polovicom kuhane kave i premažite kremom. Na nju položiti drugu koru biskvita, takođ er natopite kavom i premažite bijelom glazurom. Bijelu glazuru prelijte čokoladnom glazurom.
<p><strong>Recept iz knjige “Moji najbolji kolači”</strong>


<script async=

Prethodni članakPuretina s povrćem u umaku
Sljedeći članakČokoladna jaja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.