width= 600 g brašna
30 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
1 žlica šećera
1,5 žlica soli
100 ml ulja
50 ml vode
2 žlice brašna

U mlijeko dodajte kvasac i šećer. Ostavite stajati, a u posudu za miješanje dodajte više od polovice brašna, soli, i kvasca. Dobro izmiješajte, dodajte ostatak brašna i umijesite glatko tijesto. Ostavite da se tijesto udvostruči. Tijesto umijesite i podijelite na 15 loptica. Svaku lopticu malo nauljite i pustite da odstoje 5 minuta.Svaku lopticu razvucite malo u valjak, a zatim razvaljajte što tanje, širine 10 cm, a dužine 20 cm. Umotajte tijesto kao kiflicu. Složite slance u nauljenu posudu za pečenje. Premažite ih žutanjkom pa ih ostavite da malo odstoje. Pecite ih na 220º u prethodno zagrijanoj pećnici. Umutite vodu, brašno i sol u glatku smjesu pa kad slanci počnu rumenjeti, premažite ih preljevom i vratite u pećnicu da se ispeku do kraja, te ih posolite po želji.

Prethodni članakPosebna juha
Sljedeći članakTeletina na slovenski
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.