Romansa kolač od čokolade, lješnjaka i petit keksa. Recept iz kuharice Kolači – čarolija užitaka 2. Pročitajte cijeli recept.

Sastojci:

✦2 dcl vode

✦25 dag šećera

✦15 dag maslaca

✦10 dag čokolade za kuhanje

✦25 dag petit keksa

✦10 dag kokosovog brašna + 10 dag za posipavanje

✦malo eurokrema

✦cijeli lješnjaci

Priprema: Prokuhati vodu, šećer, maslac i čokoladu dok se sve ne otopi. Maknuti s vatre i dodati mljevene petit kekse i 10 dag kokosovog brašna, te dobro promiješati. Ohladiti par sati u hladnjaku i oblikovati kuglice. Uvaljati u kokos, pa u sredini na­praviti rupicu pomoću kuhače. U rupicu staviti malo eurokrema pomoću vrećice za ukrašavanje, a na vrh po jedan lješnjak.

Recept iz kuharice Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakBrownies s jagodama
Sljedeći članakSvinjogojstvo i vinarstvo – 23 milijuna kuna pomoći
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.