width=• 80 dag purećeg bijelog mesa
• 2 svježe crvene paprike
• 20 dag šampinjona
• 3 dag brašna
• mljevena crvena paprika
• 15 dag graška
• ulje
• 1/2 svežnjića peršina
• 1,5 dl vrhnja
• sol
• papar

Puretinu narežite i, miješajući, pržite da sa svih strana posme đi. Izvadite meso, pa na istoj masnoći ispržite paprike, narezane na rezance, i šampinjone. Odlijte ulje, vratite meso, pospite brašnom i miješajte da se malo poprži. Pospite mljevenom paprikom. Dodajte grašak i zalijte vrhnjem. Kuhajte da sve omekša i provjerite treba li još soli, papra i paprike. Pospite nasjeckanim peršinom, te poslužite s tjesteninom ili krumpirom.

Prethodni članakRolada od povrća
Sljedeći članakVrhunski užitak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.