width=• 20 dag smrznutog graška
• 20 dag mrkve
• 20 dag krumpira
• 20 dag jabuka
• 1 limun
• 6 žlica majoneze
• 7 žlica kiselog vrhnja
• 2,50 dcl temeljca od povrca
• 2 dag želatine
• 5 jaja
• 1 crvena paprika
• peršinov list
• papar
• sol

Jaja tvrdo skuhajte, stavite ih u hladnu vodu i pustite da se ohlade, a zatim ogulite. Kockice mrkve, graška i krumpira kuhajte odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade u potpunosti. Jabuke ogulite, izrežite na kockice i dodajte sok od limuna. Povrće i jabuke stavite u veliku zdjelu. Majonezu pomiješajte s vrhnjem, soli i paprom te prelijte preko povrća i dobro promiješajte. Temeljac od povrca pomiješajte sa želatinom i otopite pa pomiješajte sa smjesom u zdjeli. Ostavite da se ohladi pa razvucite u pravokutnik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poredajte skuhana jaja i zarolajte. Ostavite u frižideru preko noći da se ohladi i stegne. Roladu ukrasite lišćem peršina i crvenom paprikom.

Prethodni članakPunjeno pecivo
Sljedeći članakPuretina s povrćem u umaku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.