• 20 dag smrznutog graška
• 20 dag mrkve
• 20 dag krumpira
• 20 dag jabuka
• 1 limun
• 6 žlica majoneze
• 7 žlica kiselog vrhnja
• 2,50 dcl temeljca od povrca
• 2 dag želatine
• 5 jaja
• 1 crvena paprika
• peršinov list
• papar
• sol

Jaja tvrdo skuhajte, stavite ih u hladnu vodu i pustite da se ohlade, a zatim ogulite. Kockice mrkve, graška i krumpira kuhajte odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade u potpunosti. Jabuke ogulite, izrežite na kockice i dodajte sok od limuna. Povrće i jabuke stavite u veliku zdjelu. Majonezu pomiješajte s vrhnjem, soli i paprom te prelijte preko povrća i dobro promiješajte. Temeljac od povrca pomiješajte sa želatinom i otopite pa pomiješajte sa smjesom u zdjeli. Ostavite da se ohladi pa razvucite u pravokutnik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poredajte skuhana jaja i zarolajte. Ostavite u frižideru preko noći da se ohladi i stegne. Roladu ukrasite lišćem peršina i crvenom paprikom.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPunjeno pecivo
Sljedeći članakPuretina s povrćem u umaku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.