Tijesto:
– 3 jaja
– 120 g šećera
– 3 žlice vode
– 100 g brašna
– ½ žlice kakaa
– 20 g čokolade u prahu
– ½ praška za pecivo
Nadjev:
– 250 g višnji bez koštica (iz kompota ili smrznutih)
– 400 ml vode
– 120 g šećera
– 1 puding od vanilije
– 1 žlica škrobnog brašna
Međusloj:
– petit keksi
Krema:
– 500 ml mlijeka
– 3 žlice oštrog brašna
– 120 g šećera ½ žlice kakaa
– 80 g čokolade za kuhanje
– 120 g margarina
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom, dodati vodu, a zatim i preostale sastojke. Lagano umješati bjelanjke pjenjačom. Uliti u kalup dimenzije 20 X 27 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, 20 – 25 minuta. Probati čačkalicom kad je biskvit gotov.
Priprema nadjeva: S nekoliko žlica vode umutiti šećer, puding i škrobno brašno. Ostatak vode zakuhati s višnjama pa izblendati. Nekoliko žlica smjese od višanja dodati razmućenom pudingu pa ukuhati u ostatak dok se ne zgusne. Vruće preliti po pečenom biskvitu i poravnati.
Priprema međusloja: Na vruć nadjev od višanja poslagati jedan red petit keksa.
Priprema kreme: S Nekoliko žlica mlijeka umutiti brašno, šećer i kakao, pa ukuhati u ostatak mlijeka uz neprestano miješanje na laganoj vatri. Kad se zgusne dodati sjeckanu čokoladu uz neprestano miješanje dok se čokolada ne otopi. Umiksati margarin sobne temperature. Kad se margarin otopi mazati kremu po keksima.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“