Mamma mia. Predivan spoj pahuljastog biskvita od bjelanjaka i lješnjaka te bogate kreme s lješnjacima koji će oduševiti sve ljubitelje tog orašastog ploda.

 width=Tijesto (x 2):
4 bjelanjaka
12 dag šećera
15 dag mljevenih lješnjaka

Krema:
2 pudinga od čokolade
6 – 7 dcl mlijeka
6 svježih žumanjaka
10 žlica šećera
1 margarin
7 dag lješnjaka za posipanje

Priprema tijesta: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješati lješnjake pa izliti u lim obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 – 20 minuta na 180 °C dok malo ne posmeđi. Isti postupak još jednom ponoviti.

Priprema kreme: Skuhati pudinge u mlijeku prema uputi na vrećici. Hladiti uz miješanje da se ne napravi korica. U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, sjediniti. Svaku koru namazati kremom, a na kraju posuti sjeckanim lješnjacima. Staviti u hladnjak preko noći.

Savjet: Ukoliko ne želite sirove žumanjke u kremi, možete ih skuhati na pari sa šećerom, pa dodati u puding.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakUskršnji vjenčić
Sljedeći članakZagrebački polumjeseci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.