Sastojci (mjera je šalica od 200 ml):
✦2,5 šalice glat. brašna (325 g)
✦1,5 šalica šećera (300 g)
✦1 žličica sode bikarbone
✦1 žličica začina za medenjake ili cimeta
✦1 žličica kakaa
✦2 šalice mlijeka (400 ml)
✦4 žlice ulja
✦3 žlice džema od šljiva
Priprema: Pomiješati suhe sastojke, dodati ostale sastojke i mikserom sjediniti u glatku smjesu. Pola smjese izliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm i peći na 170 °C, 10 – 15 minuta.
Premaz:
✦4 žlice džema od šljiva
✦50 g čokolade za kuhanje
Priprema: Nakratko izvaditi iz pećnice, premazati s džemom i posuti ribanom čokoladom te pažljivo preliti ostatkom smjese. Peći još 15 – 20 minuta.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦60 g margarina
Priprema: Na topao kolač izliti glazuru od otopljene čokolade i margarina.
Recept iz knjige Moji brzi kolači