Tijesto (za oko 12 komada):
– 2 čvrsta jogurta (36 dag)
– 20 dag glatkog brašna
– 15 dag šećera
– 0,8 dcl ulja
– 1,5 dag kakaa
– 1 žličica sode bikarbone
Krema:
– 16 dag čokolade za kuhanje
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 10 dag kokosovog brašna
Priprema tijesta:
Čvrsti jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miksati. Smjesom puniti ³/4 kalupe za muffine, tortice ili ramekine, prethodno premazane maslacem. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Tortice ohladiti i vodoravno prerezati po pola.
Priprema kreme:
Čokoladu otopiti na pari i pomiješati s vrhnjem za šlag. Staviti u hladnjak da se ohladi, a ohlađeno miksati u šlag. Nanositi na jednu polovicu tortice, poklopiti drugom i sve izvana premazati kremom. Bočno uvaljati u kokosovo brašno, a gornji dio posipati ribanom čokoladom. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige: Premium kolači – deserti i slastice