Biskvit:
✦6 jaja
✦150 g šećera
✦6 žlica hladne vode
✦225 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati pa dodati vodu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izraditi i na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Staviti peći u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 22 cm u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati okomito na pola.
Nadjev:
✦200 ml vode
✦150 g šećera
✦sok od 4 – 5 naranči (400 ml)
✦250 g džema od marelice
✦2 žlice ruma
Priprema: U vodi skuhati šećer da se otopi i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati sok od naranči. Jednu polovicu biskvita dobro namočiti sa sokom od naranče (oko 200 ml), a drugu polovicu izmrviti i dodati ostatak soka, džem od marelice i rum pa dobro izmiksati. Dobiveni nadjev rasporediti po biskvitu.
Dekoracija:
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji brzi kolači