Tijesto:
– 6 jaja
– 25 dag šećera
– 1 dcl vode
– 1 dcl ulja
– 25 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice kakaa
Krema:
– ½ l mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 25 dag šećera u prahu
– 1 margarin
Preljev:
– 2 staklenke višnji
– 3 crvena preljeva za tortu
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C i ohlađeno prerezati po pola.
Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti par žlica, umiješati s šećerom u prahu i pudingom pa ukuhati u ukupnu količinu mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađeni margarin i premazati preko biskvita.
Priprema preljeva: Na kremu poslagati pola staklenke višanja i preliti polovicom preljeva napravljenog prema uputama sa vrećice. Staviti drugi dio biskvita, poslagati drugu polovicu višanja i preliti drugom polovicom preljeva.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“