Mon Cheri. Kolač koji će vas raspametiti neodoljivom kombinacijom biskvita od kakaa, želea od višanja i kreme od vanilije i podići raspoloženje u taj čas.

 width=Tijesto:
6 jaja
25 dag šećera
1 dcl vode
1 dcl ulja
25 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Krema:
½ l mlijeka
1 puding od vanilije
25 dag šećera u prahu
1 margarin

Preljev:
2 staklenke višnji
3 crvena preljeva za tortu

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C i ohlađeno prerezati po pola.

Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti par žlica, umiješati s šećerom u prahu i pudingom pa ukuhati u ukupnu količinu mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađeni margarin i premazati preko biskvita.

Priprema preljeva: Na kremu poslagati pola staklenke višanja i preliti polovicom preljeva napravljenog prema uputama sa vrećice. Staviti drugi dio biskvita, poslagati drugu polovicu višanja i preliti drugom polovicom preljeva.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakSočni kolač s jabukama
Sljedeći članakTočkaste Mare
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.