Tijesto:
(mjera je čaša od 2,5 dcl)
✦ 4 jaja
✦ 1 čaša šećera
✦½ čaše mlijeka
✦½ čaše ulja
✦1 čaša oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦2 žlice kakaa
Mousse od čokolade:
✦2 jaja
✦ 5 dag šećera
✦20 dag čokolade za kuhanje
✦½ l vrhnja za šlag
Mousse od naranče:
✦2 jaja
✦ 15 dag šećera
✦ 3,5 dcl soka od naranče
✦ korica 1 naranče
✦ 6 listića želatine
✦ 3 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Žumanjke umutiti sa šećerom. Postupno dodati mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao.
Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup dimenzija oko 37 x 26 cm, obložen papirom za pečenje. Peći oko 12 – 15 minuta na 200 °C. Ohladiti.
Priprema:
Pomiješati jaja i šećer, te kuhati na pari 5 – 10 minuta dok se ne počne zgušnjavati. Postupno dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok smjesa ne postane glatka. Skinuti s pare pa pažljivo umiješati prethodno utučeno vrhnje za šlag. Mousse premazati preko ohlađenog biskvita i staviti u hladnjak.
Priprema:
Želatinu namočiti prema uputama 10 minuta. Pomiješati jaja, šećer, narančin sok i koricu, te kuhati na pari 10 – 15 minuta dok se ne počne zgušnjavati. Umiješati nabubrenu želatinu. Pažljivo dodati prethodno izmiksan šlag. Ohladiti par minuta prije stavljanja na mousse od čokolade.
Recept iz knjige: Premium kolači – deserti i slastice