Podloga:

✦Petit beurre keksi

Priprema: Složiti kekse u kalup 30 x 20 cm.

Gris krema:

✦1 l mlijeka

✦7 žlica šećera

✦8 žlica grisa

✦4 bjelanjaka

Priprema: U dubokoj posudu skuhati gris na mlijeku sa šećerom. U vrući gris s kuha­čom lagano umiješati čvrst snijeg od bjela­njaka. Kremu odmah izliti na kekse.

Čokoladna krema:

✦1 l mlijeka

✦4 žumanjka

✦2 pudinga od čokolade

✦1 žlica ruma

✦1 vanilin šećer

✦8 žlica šećera

Priprema: U 2 dcl mlijeka dodati žumanj­ke izmiksane sa 4 žlice šećera i razmutiti 2 pudinga od čokolade. Ostatak mlijeka za­kuhati s 4 žlice šećera i vanilin šećerom. U vruće ukuhati pudinge sa žumanjcima, do­dati rum i izliti na gris kremu.

Dekoracija:

✦3 dcl vrhnja za šlag

čokoladne mrvice

Priprema: Ohlađen kolač premazati čvrsto tučenim šlagom. Posipati čokoladnim mr­vicama.

Savjet: Puding od čokolade se može zamijeniti s pudingom od vanilije. U tom slučaju ne stavljati rum.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBeze mimoza
Sljedeći članakPosao i izvor prihoda našli u poljoprivredi!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.