Sastojci:
✦ 20 dag šećera
✦ 1,2 dcl vode
✦ 10 dag maslaca
✦ 1,2 dcl vrhnja za šlag

Priprema:
Šećer i vodu staviti u tavu debljeg dna. Miješati samo dok se šećer ne otopi, a zatim pustiti da na umjerenoj vatri krčka 5 – 10 minuta, dok ne poprimi jantarnu boju. Eventualno par puta protresti tavu, ali ne miješati jer će se šećer kristalizirati. Maknuti s vatre, pa postupno umiješati kockice maslaca sobne temperature, miješajući da se otopi. Na kraju dodati vrhnje sobne temperature. Vratiti na u vatru i miješati dok se ne poveže. Ohladiti, preliti u staklenku, te čuvati u hladnjaku do dva tjedna. Po potrebi ugrijati, te koristiti za pripremu deserata ili kao umak za sladoled.

 

Recept iz knjige: Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakKako ostvariti vlasništvo?
Sljedeći članakZa pčelare osigurano 51,6 milijuna kuna
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.