Ako volite kolače koji se doslovno tope u ustima, ovaj natopljeni kakao biskvit osvojit će vas na prvi zalogaj! Priprema se brzo, a rezultat je mekan, sočan i bogat desert koji će nestati s tanjura u trenu. Tajna je u toplom mlijeku kojim se kolač zalije odmah nakon pečenja, a sve zaokružuje lagani sloj šlaga.
Recept dolazi iz provjerene kuharice Moji brzi kolači, omiljene zbog jednostavnih recepata koji uvijek uspijevaju
Biskvit:
✦3 jaja
✦5 žlica šećera
✦9 žlica mlijeka
✦3 žlice pšenične krupice (grisa)
✦6 žlica oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦2 žlice kakaa
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati preostale sastojke i smjesu uliti u kalup dimenzije 30 x 25 cm prethodno namazan uljem i posut brašnom. Peći 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C.
Preljev:
✦500 ml mlijeka
✦5 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
Priprema: Pečeni biskvit preliti vrućim mlijekom prokuhanim sa šećerom i vanilin šećerom. Ohladiti.
Dekoracija:
✦2 šlag pjene (80 g)
✦oko 200 ml mlijeka
Priprema: Kolač premazati šlagom pripremljenim od šlag pjene s mlijekom.
Recept iz knjige Moji brzi kolači