Ako volite kolače koji se doslovno tope u ustima, ovaj natopljeni kakao biskvit osvojit će vas na prvi zalogaj! Priprema se brzo, a rezultat je mekan, sočan i bogat desert koji će nestati s tanjura u trenu. Tajna je u toplom mlijeku kojim se kolač zalije odmah nakon pečenja, a sve zaokružuje lagani sloj šlaga.

Recept dolazi iz provjerene kuharice Moji brzi kolači, omiljene zbog jednostavnih recepata koji uvijek uspijevaju

Biskvit:

✦3 jaja

✦5 žlica šećera

✦9 žlica mlijeka

✦3 žlice pšenične krupice (grisa)

✦6 žlica oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦2 žlice kakaa

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati preostale sastojke i smjesu uliti u kalup di­menzije 30 x 25 cm prethodno namazan uljem i posut brašnom. Peći 25 minuta u za­grijanoj pećnici na 180 °C.

Preljev:

✦500 ml mlijeka

✦5 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

Priprema: Pečeni biskvit preliti vrućim mli­jekom prokuhanim sa šećerom i vanilin še­ćerom. Ohladiti.

Dekoracija:

✦2 šlag pjene (80 g)

✦oko 200 ml mlijeka

Priprema: Kolač premazati šlagom pripre­mljenim od šlag pjene s mlijekom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači