Beze kolač s finom kremom i orasima – klasik koji se ne zaboravlja! 🍰✨

Ako volite lagane, pjenaste kolače s bogatom kremom, ovaj kolač bit će pravo otkriće za vas! Spoj hrskave beze kore, nježne kreme od žumanjaka i mljevenih oraha te pjenastog šlaga čini ovu slasticu neodoljivom i savršenom za svaku priliku – od obiteljskih proslava do nedjeljnih ručkova.

Recept je jednostavan, a rezultat je kolač koji oduzima dah – i izgledom i okusom. Pripremite sastojke i slijedite naš provjereni recept korak po korak! 👇

Beze:
✦ 8 bjelanjaka
✦ 1 žlica octa
✦ 30 dag šećera
✦1 žlica oštrog brašna

Krema:
✦ 8 žumanjaka
✦ 15 dag šećera
✦ 2 žlice oštrog brašna
✦ 2,5 dcl mlijeka
✦1 margarin
✦ 20 dag mljevenih oraha

Za ukras:
✦1/2 l vrhnja za šlag

Priprema bezea: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupnodo davati šećer i ocat, te kuhačom brašno. Sušiti u pećnici oko 45 minuta na 160 °C.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer i brašno razmutiti u malo mlijeka, pa ukuhati u ostalo mlijeko. U hladno dodati omekšali margarin. Podijeliti kremu na dva dijela i u polovicu dodati mljevene orahe. Na biskvit staviti kremu s orasima, zatim kremu bez oraha.

Priprema ukrasa: Kolač ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Topla čoko torta

Prethodni članakLješnjakove ploškice
Sljedeći članakAplauz kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.