Za 50 komada:
– 220 g hladnog maslaca
– 400 g brašna
– 150 g sećera
– malo soli
– 1 jaje
Nadjev:
– 100 g marcipana
– 100 g želea od ribizla
– 100 g mljevenih oraha
Ukrašavanje:
– 100 g tamne čokolade
– 1 žlica maslaca
– 50 kom polovica oraha
Priprema:
Za tijesto: Maslac narežite na manje komadiće, dodajte brašno, šećer, sol i jaje. Rukama zamijesite glatko tijesto, podijelite ga na dva jednaka dijela, zatim oblikujte dva valjka dužine 25 cm. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na hladnom mjestu oko 1 sat.
Za nadjev: marcipan natrgajte na manje komadiće i zgnječite. Dodajte žele i dobro promiješajte, dodajte orahe. Promiješajte da se smjesa ujednači. Tijesto podijelite na 25 jednakih dijelova i narežite. Oblikujte kuglice, rastanjite, punite s pola žličice nadjeva, zatim zatvorite i među dlanovima ponovno oblikujte kugle.
Poredajte na papir za pečenje i na svaki kolačić utisnite pola oraha. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C, oko 20 min. Ohladite!
Čokoladu i maslac otopite na pari. Vrećicu za ukrašavanje napunite rastopljenom čokoladom i ukrasite hladne kolačiće.