Prhko tijesto:
– 150 g krumpira
– 250 g glatkog brašna
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 125 g maslaca
Nadjev:
– 550 g šampinjona
– 100 g vrganja
– 2 glavice luka
– 1 žlica maslaca
– 200 ml milerama
– 100 ml vrhnja za šlag
– 2 jaja
– sol
– 1/2 žličice bijelog papra
– 1 žličica gussnela
Za posipavanje:
– 150 g naribanog sira ementalera
– 150 g natrgane mozzarelle

Krumpir skuhajte, ohladite i vrlo sitno naribajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol, omekšali maslac i umijesite tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Gljive operite i samo glavice narežite na tanke listiće. Sitno narezani luk popecite na malo maslaca. Dodajte pripremljene gljive i nastavite pirjati uz povremeno miješanje dok gljive u potpunosti ne omekšaju. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na debljinu oko 5 mm. Tijesto stavite u okrugli protvanj promjera 26-28 cm. Lim obložite sa svih strana tijestom. Na tijesto ravnomjerno rasporedite pirjane gljive. Mileram, vrhnje, jaja, sol, papar i Gussnel dobro izmiješajte i prelijte preko gljiva. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 15 minuta. Smanjite temperuturu na 200°C i pecite još oko 30 minuta. Pet minuta prije kraja pospite naribanim sirom ementalerom i natrganom mozzarellom

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPrava juha od gljiva
Sljedeći članakOrah kolačići s marcipanom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.