width=– 3 žlice maslinovog ulja
– 400 g raznih vrsta gljiva, većinom lisičarke
– 2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 rajčice
– 1 žličica crvene paprike
– 1 žličica kurkume
– 1/2 dl konjaka
– 3 dl bijelog vina
– 3 dl pilećeg / telećeg temeljca
– 2 dl vrhnje za kuhanje
– sol , mljeveni papar
– sitno nasjeckani peršin

Gljive očistite, ali ne perite. Narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice narežite na četvrtinke, prelijte vrelom vodom i ogulite koru. Presjecite, izvadite sjemenke i izrežite na male kockice. Na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak, zatim dodajte gljive i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte rajčicu i začine. Promiješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte konjak, te nakon 2 minute u prodinstanu smjesu dodajte vino i ostavite da provrije. Dodajte vrhnje za kuhanje i temeljac, promiješajte, te na laganoj vatri ostavite da se kuha 30 minuta uz povremeno miješanje. Na kraju juhu začinite sa soli, paprom i peršinom.

Prethodni članakBracin gulaš
Sljedeći članakPita gljivaruša
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.