– 500 g svinjskog filea
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 žlica koncentrata rajčice s lukom
– 1/2 žlice crvene paprike
– 1 fant za gulaš
– 200 g šampinjona iz limenke

Zagrijte žlicu ulja u velikoj tavi, pa dodajte pola narezane svinjetine. Pirjajte uz češće miješanje oko 3 minute. Prebacite na tanjur i ponovite s ostatkom mesa, dodajte preostalo ulje, te pirjajte oko 3 minute. Vratite ostatak mesa, dodajte koncentrat rajčice s lukom koji ste razmutili u 600 ml vode te dobro miješajte i smanjite vatru. Umiješajte sadržaj vrećice fanta i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Potkraj kuhanja dodajte ocijeđene šampinjone.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članak611 tisuća kuna za podizanje nasada voća u Karlovačkoj županiji
Sljedeći članakPrava juha od gljiva
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.