Podloga:
– 25 dag Oreo keksa
– 8 dag maslaca
Krema:
– 50 dag ABC krem sira
– 6 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica arome vanilija
– 1 mljevena želatina
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– 15 dag bijele čokolade
– 10 dag Oreo keksa
Priprema podloge: Kekse samljeti u multipraktiku i dodati im otopljeni maslac. Povezati u kompaktnu smjesu i obložiti dno kalupa promjera 22 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Priprema kreme: Izmiksati krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer i aromu vanilije. Dodati bijelu čokoladu otopljenu na pari i vrhnje izmiksano u čvrst šlag. Želatinu pomiješati s vodom prema uputi na vrećici pa na laganoj vatri, uz stalno miješanje, otopiti. U kremu pažljivo umiješati rastopljenu želatinu i oreo keksiće izlomljene na manje komadiće. Kremu izliti na ohlađenu podlogu i vratiti u hladnjak na minimalno 5 – 6 sati.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“