Biskvit:

✦4 bjelanjka

✦4 žlice šećera

✦4 žlice oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦150 g mljevenih pečenih lješnjaka

Priprema: Bjelanjke umutiti mikserom u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Umiješati špatulom mješavinu brašna, praš­ka za pecivo i mljevenih lješnjaka. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrija­noj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Preljev:

✦100 ml mlijeka

Priprema: Vruć biskvit zaliti s kipućim mlijekom.

Krema:

✦4 žumanjka

✦80 g šećera

✦1 žličica arome vanilije

✦80 g oštrog brašna

✦600 ml mlijeka

✦200 g margarina

Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješa­ti sa šećerom, aromom vanilije, brašnom i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka na umjerenoj vatri cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kad se zgusne maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom i kratko ohladiti, 10 – 15 minuta. U toplo umiksati margarin sobne temperature i namazati na biskvit.

I još:

✦50 g mljevenih pečenih lješnjaka

Priprema: Posuti mljevenim lješnjacima. Ohladiti i rezati na kocke.

Recept iz knjige Moji brzi kolači


Prethodni članakPita od oraha i sira
Sljedeći članakJadro
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.