Tijesto (za oko 14 cupcakesa): 21 dag oštrog brašna, ½ žličice praška za pecivo, ¼ žličice sode bikarbone, ½ žličice soli, 11,5 dag maslaca, 15 dag šećera, 1 jaje, 6 dag jogurta, 1,8 dcl mlijeka, 2 žličice arome vanilije, limunova korica, 1 čaša borovnica, Krema: 30 dag krem sira, 6 dag maslaca, 15 dag šećera u prahu, 1 žličica arome vanilije
Priprema tijesta: Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. Miksati otopljeni maslac i šećer. Dodati jaje, jogurt, mlijeko, vaniliju i limunovu koricu. Polako sjediniti mokre i suhe sastojke. Ručno umiješati borovnice. Napuniti kalupe za muffine s ¾ smjese i staviti peći na 175 °C, 20 minuta. Priprema kreme: Miksati krem sir i maslac oko 2 minute. Dodati šećer i miksati još 2 minute. Dodati vaniliju i koju žlicu mlijeka ako je gusto, a krem sira ako je rijetko. Ukrasiti ohlađene cupcakese kremom pomoću slastičarske vrećice. Na vrh staviti borovnice. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“